V okviru mednarodnega projekta Erasmus+ že drugo leto zapored sodelujemo  s šolami iz Turčije, Grčije, Bolgarije in Cipra. V preteklem šolskem letu smo se s partnerskimi šolami srečali dvakrat.

Prvo srečanje je potekalo v turškem Izmirju, drugo pa v grškem Xanthiju. Projekt, poimenovan “Learning through landscapes”, promovira odkrivanje naravnih lepot, skrb za okoljevarstvo, spoznavanje umetnosti, kulture in šolskih sistemov sodelujočih držav ter motivira učence za učenje tujih jezikov in spoznavanje različnosti.

Namen projekta Learning Through Landscapes je izmenjava izkušenj različnih držav znotraj njihovih izobraževalnih sistemov. Projekt vključuje jezike in pokrajine, umetnosti in kulture. Raziskuje in časti tako ustne kot tudi pisne vire znanosti, umetnosti ali zapise človeške domišljije.

Tema projekta je akualna med vsemi evropskimi državami: vključuje kadrovski razvoj, okoljevarstvo, ukrepe trajnostnega razvoja, ukrepanje državljanov in prihodnjih generacij in državljansko odgovornost.

 

Prenesite si ZGIBANKO.

Več o projektu na spletni strani http://learningthroughlandscapes.eu/

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)